De Green Deal en de CSRD vuren de komende maanden een tsunami aan nieuwe regelgeving op Europese bedrijven af. Ook dit jaar organiseert consultancybedrijf Pantarein een seminar over dit hyperactuele thema: CSRD en sustainability reporting: bereid je voor op 2025 (afgekort #CSRD2025).

 

Het seminar vindt plaats op maandag 23 oktober 2023 in Van der Valk Hotel in Mechelen. We nodigen je van harte uit om deel te nemen.

 

Ook dit jaar hebben we weer een sterk plenair programma, met updates over de wetgeving en praktijkgetuigenissen van bedrijven, gevolgd door diverse thematische deep-dive sessies. We verdiepen ons in trends en ontwikkelingen zoals de Europese rapporteringsstandaarden (ESRS), ISSB, dubbele materialiteit, targetsetting en monitoring. En we presenteren good practices die je de weg wijzen door de verschillende ESRS.

 

Hieronder vind je het volledige programma en alle praktische informatie.

 

Ik wil erbij zijn!

Programma

13.00 uurVerwelkoming 

 

13.30 uurStart seminar 

 

Trends in sustainability reporting 
Katelijne Norga (CEO & founder van Pantarein)

 

Stand van zaken rapporteringswetgeving
Iris Penninckx (senior sustainability consultant bij Pantarein)

 

Dubbele materialiteit
Iris Penninckx & Alexander Heijkamp (CSR director bij Athlon International)

 

Targets en KPI’s
Liesbeth Voets (head of sustainability bij Pantarein) & Ken Wright (corporate sustainability program manager bij Reynaers Group)

 

Communiceren over je ESG-performantie
Jonas Kiesekoms (head of communication bij Pantarein)

 

15.30 uur – Pauze

 

Deep dive 1 (3 opties)

  1. Klimaatstandaard – Liesbeth Voets en Kenneth Van den Bergh (co-founder & managing director bij Carbon Alt Delete)
  2. EU-taxonomie – Inès Aoun en Sofie Coenen (financial expert bij Pantarein)
  3. Sociale standaarden en governance – Iris Penninckx en Sophie Maeseele (expert sociale ESRS bij Pantarein)

 

Deep dive 2 (3 opties)

  1. Focus op dubbele materialiteit – Katelijne Norga en Eva Schobyn (sustainability consultant bij Pantarein)
  2. Water en circulaire economie – Liesbeth Voets en Riet Cornelissen (water treatment expert bij Pantarein Waterzuivering)
  3. Biodiversiteit en milieuverontreiniging Iris Penninckx en Lisa Ponet (milieu-expert bij Pantarein)

 

17.30 uur – Receptie & netwerking

Waarom je dit niet mag missen

  • HELEMAAL MEE: de wetgeving rond duurzaamheidsrapportage breidt continu uit. Onze consultants volgen het nieuws op de voet en zetten de belangrijkste informatie voor je op een rij. Zo weet je alles wat je moet weten om je duurzaamheidstraject aan te vangen en voorbereid aan de start te komen.
  • DEEP DIVES: deze editie gaat dieper dan de vorige. In twee deep-dive sessies ontleden we een aantal thema’s tot op het bot: van de klimaatstandaard over EU-taxonomie en dubbele materialiteit. Onze experts nemen de tijd om je praktische handvaten mee te geven en je vragen te beantwoorden.
  • 2025 IS MORGEN: rapporteren over je duurzame beleid en resultaten is nu al verplicht voor grote beursgenoteerde ondernemingen. Vanaf 2025 breidt die verplichting aanzienlijk uit. Begin er dus op tijd aan. Lees hier alles over de timing, de doelgroep en de scope van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Praktisch

Wanneer? Maandag 23 oktober 2023. De deuren gaan open om 13.00 uur. Het seminar duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Daarna ben je welkom op onze receptie.

 

Waar? Van der Valk Hotel, Mechelen. Een Green Key-locatie in een monumentaal gebouw dat ooit dienstdeed als zwembad. Het hotel is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Plan je route.

 

Voor wie? Sustainability professionals, CFO’s, compliance officers en andere geïnteresseerden uit rapporteringsplichtige bedrijven

 

Voertaal: Nederlands

 

Organisatie: Pantarein

 

Dit event is gratis. Inschrijven is verplicht.