ons werk

Animatievideo over de HF Radar

De nieuwe High Frequency-radars leiden het scheepvaartverkeer op de Westerschelde mee in goede banen. Wij creëerden een toegankelijke animatievideo die de werking van de tool illustreert.

Onze klant

Het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer, een samenwerkingsverband tussen Belgische en Nederlandse scheepvaartinstanties

Onze uitdaging

Aan een breed publiek uitleggen hoe de installatie van HF-radarantennes op de Westerschelde bijdraagt aan een vlotte en veilige scheepvaart

Onze oplossing

Een korte animatievideo toont de complexe uitdagingen voor de verkeersleiders op de Westerschelde en de waarde van realtime radarinformatie

Het GNB: vele handen doen belangrijk werk

Als verschillende partners samen aan één project werken, wordt heldere communicatie des te belangrijker. Via het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer organiseren Belgische en Nederlandse instanties samen een vlot en veilig scheepvaartverkeer in het Scheldegebied. Hun werk is uiterst belangrijk, maar vaak niet goed zichtbaar voor een breder publiek.

Wij hielpen het Gemeenschappelijk Nautisch Beheer om extra visibiliteit te creëren rond de installatie van High Frequency (HF) radarantennes langs de Westerschelde. Dankzij deze investering krijgen verkeersleiders en vaarweggebruikers realtime informatie over de stroming, die vooral bij springtij verraderlijk kan zijn. Een complex en technisch verhaal, waarover het GNB naar een breed publiek wilde communiceren.

Een geanimeerd proces

Een korte animatievideo is het ideale medium om het verhaal van de HF-radar naar buiten te brengen. Het laat ons toe om op korte tijd en op een laagdrempelige manier veel informatie te communiceren. Het creëren van zo’n video vraagt wel een goede coördinatie tussen de verschillende partijen die hierbij betrokken zijn, zowel bij het GNB als bij de productie.

 

De sleutel om dat proces op schema te houden, is op de juiste momenten de juiste feedback te verzamelen Tijdens het redactieproces kunnen we structurele wijzigingen nog relatief eenvoudig doorvoeren. Eenmaal de animatiefase gestart is, vraagt elke aanpassing tijd en geld. De uitdaging is dus om de klant duidelijk te maken hoe het eindresultaat er zal uitzien, nog voor er effectief beelden gemaakt zijn.

 

Pantarein werkt al jarenlang samen met het GNB. Onze ervaring en kennis konden we hier inzetten om een compact scenario te schrijven, dat niet alleen alle essentiële informatie bevat, maar ook het evenwicht tussen ‘technisch correct’ en ‘gericht op de doelgroep’ in balans hield. Om het script tot leven te brengen, schakelden we dezelfde grafisch ontwerper in met wie we eerder al een herkenbare, frisse stijl uitwerkten voor het GNB. Ten slotte zette de animator alles letterlijk in beweging. Het resultaat: een animatievideo waar zowel specialisten als leken geboeid naar kijken.