ons werk

Brochure informeert bewoners over ingrepen in Woluwe­vallei

Om overstromingen in de Woluwevallei te voorkomen, legt de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) er de waterlopen opnieuw open. Wij bundelden hun plannen in een toegankelijke brochure.

Onze klant

Vlaamse Milieumaatschappij (VMM)

Onze uitdaging

Draagvlak creëren bij de omwonenden voor de ingrepen van de VMM in de Woluwevallei

Onze oplossing

Een toegankelijke en fris ogende brochure

Draagvlak

De Woluwevallei kampt met veel wateroverlast. De bodem is erg verhard en bij hevige zomerstormen kunnen de waterlopen en de riolen al het water niet slikken. Bovendien stroomt veel zuiver hemelwater nodeloos naar de waterzuivering. De oplossing: de ondergrondse waterlopen weer open maken, zodat er meer ruimte is om water op te vangen.

 

Daarnaast moeten de waterlopen en de riolen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden worden. Want nu belandt er soms afvalwater in de waterlopen of er komt veel te veel proper regenwater in afvalwatercollectoren terecht.

 

De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) is al een tijdje bezig met ingrepen op het terrein. Om de inwoners te informeren en draagvlak te creëren, wilden ze over de (geplande) werken communiceren via een heldere publicatie die de meerwaarde duidelijk maakt: voor de inwoners, de waterkwaliteit, de natuur en het klimaat. En om te tonen dat er wel degelijk actie wordt ondernomen tegen de wateroverlast, want veel mensen beseffen dat niet.

Finetunen en structureren

We ontvingen heel wat materiaal van de VMM-medewerkers over de (geplande) werken in de Woluwevallei. We structureerden en finetuneden alle input en goten het geheel in een frisse lay-out, in de huisstijl van de opdrachtgever. Het resultaat is in een toegankelijke brochure die de aandacht vestigt op het positieve verhaal dat de VMM hier samen met tal van partners en de buurtbewoners schrijft.