ons werk

VUB stelt haar duurzaamheids­strategie voor

We vatten de duurzaamheids­plannen van de Vrij Universiteit Brussel samen in een verhelderende brochure. Een mooie aanzet voor de duurzaamheids­rapportage die in de steigers staat.

Onze klant

VUB

Onze uitdaging

We stippelden een strategische verhaallijn uit en vatten de plannen van de VUB samen in een heldere brochure

Onze oplossing

Een heldere publicatie die de stakeholders van de VUB informeert en inspireert

3 actieplannen

De VUB wil haar stakeholders - in eerste instantie vooral de studenten, toekomstige studenten en de medewerkers van de universiteit - informeren over haar nieuwe duurzaamheidsstrategie voor de periode 2021-2025. Alle ‘versnipperde’ duurzaamheidsacties zijn samengebracht in een gecoördineerd beleid, dat is opgehangen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Het nieuwe duurzaamheidsbeleid omvat drie pijlers, met elk een eigen actieplan: duurzaamheid, gelijkheid en welzijn.

 

Wij dachten een strategie uit om over die geïntegreerde duurzaamheidsaanpak te communiceren, op maat van het doelpubliek.

Strategie, visie en aanpak

Samen tekenden we een strategische verhaallijn uit. Op basis daarvan schreven we de teksten voor de brochure Actie(s) plannen voor een betere wereld, met storytelling als tool om de boodschappen van de VUB tastbaar te maken en haar stakeholders te inspireren. De brochure vat de strategie, visie en aanpak van duurzaamheid aan de VUB op een heldere manier samen.

 

Het document zal de basis vormen voor het 'verslag aan de samenleving' dat we samen met de VUB voorbereiden: een transparant overzicht van de impact van de universiteit in de domeinen duurzaamheid, gelijkheid en welzijn.

In de pijplijn: sustainability hub

Op basis van de strategische verhaallijn schreven we ook webteksten voor de duurzaamheidshub van de VUB die in de steigers staat. Daar zal de focus liggen op de concrete acties binnen de actieplannen.