ons werk

Oxfam Fair Trade verenigt ‘eerlijke’ en ‘duurzame’ handel

Het eerste duurzaamheidsverslag van Oxfam Fair Trade is een feit. Met deze mijlpaal effenen we samen het pad voor andere spelers in de ontwikkelingssamenwerking.

Onze klant

Oxfam Fair Trade

Onze uitdaging

a tot z-begeleiding bij de realisatie van het duurzaamheidsverslag van een grote speler in de ontwikkelingssamenwerking

Onze oplossing

Een duurzaamheidsrapport in lijn met de rapporteringsrichtlijnen van de GRI

Oxfam Fair Trade is een Belgische pionier in eerlijke handel. Een duurzame organisatie dus, die zichzelf blijft uitdagen. Ze stippelden een ambitieuze duurzame strategie uit, waarin eerlijkheid en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Die strategie presenteren ze in hun eerste duurzaamheidsverslag.

 

Specifieke knowhow

 

Rapporteren over je niet-financiële prestaties vraagt om een specifieke knowhow. Daarvoor klopte Oxfam Fair Trade bij ons aan.

 

Wij verzorgden alle stappen in de realisatie van het rapport: van de data-analyse over de storyline tot de copywriting en vormgeving. Zo hielpen we om de focus te leggen in de berg data die als input diende. Samen selecteerden we de meest relevante KPI’s en bepaalden we welke inhoud in het verslag moest worden opgenomen en wat niet.

 

Straf visitekaartje

 

Het resultaat is een frisse, navigeerbare pdf, die de basis vormt voor de jaarlijkse rapportering van Oxfam Fair Trade. Een straf visitekaartje ook, dat ze kunnen inzetten als communicatiemiddel naar hun stakeholders. Het rapport is tot slot een mooi voorbeeld voor andere organisaties in de sector van de ontwikkelingssamenwerking – bedrijven én ngo’s – die systematisch over hun duurzame inspanningen willen communiceren.

 

 

Het is nog niet gebruikelijk in deze sector om over je duurzame inspanningen te rapporteren. Oxfam Fair Trade effent zo het pad voor anderen. Het maakt ons trots dat we die ontwikkeling mee in gang trappen

- Sophie Maeseele, communication consultant bij Pantarein