ons werk

Het eerste duurzaamheids­verslag van Bekaert­Deslee

Als marktleider in de sector van matrastextiel wil BekaertDeslee het goede voorbeeld geven op het vlak van duurzaamheid. Hun eerste Sustainability Report vormt een stevige basis om die ambitie uit te dragen.

Onze klant

BekaertDeslee

Onze uitdaging

De duurzaamheidsdoelen en -acties van BekaertDeslee scherpstellen, rapporteren over de KPI’s en andere bedrijven in de sector inspireren om ook duurzamer te worden

Onze oplossing

De realisatie van een duurzaamheidsverslag dat de duurzame doelen en inspanningen van BekaertDeslee toelicht, in lijn met de rapporteringsrichtlijnen van het GRI

Trendsetter

BekaertDeslee is een toonaangevende specialist in de ontwikkeling en productie van matrastextiel, matrashoezen en andere slaapoplossingen. Het bedrijf telt wereldwijd 26 vestigingen en wil binnen zijn sector de trend zetten naar een meer duurzame bedrijfsvoering. Hun aanpak doen ze uit de doeken in een eerste Sustainability Report.

Van a tot z

BekaertDeslee deed een beroep op ons om een transparant en toegankelijk duurzaamheidsverslag op te stellen. Samen met de klant doorliepen we het proces: we overlegden over KPI's, interpreteerden datatrends en verzorgden de redactie en vormgeving van het duurzaamheidsverslag. De Engelstalige basisteksten van de klant herwerkten we tot een samenhangend geheel. We werkten ook vijf concrete cases uit die duurzame initiatieven van diverse vestigingen in de kijker zetten.

Inspirerend verhaal

Het duurzaamheidsverslag kreeg de vorm van een interactieve, vlot toegankelijke pdf. Er werd ook een kleine papieren oplage voorzien als visitekaartje voor klanten en bezoekers. Met een transparant en inspirerend duurzaamheidsverhaal wil BekaertDeslee de eigen medewerkers aan boord krijgen en tegelijk klanten, producenten en andere stakeholders een inkijk geven in het duurzaamheidstraject en de eerste realisaties van het bedrijf. Het rapport vormt tot slot een mooi voorbeeld voor andere bedrijven uit de sector die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen.