ons werk

Investeringsmaatschappij toont duurzame vooruitgang in progress report

Investeringsfamilie VP Capital rapporteert elk jaar over de duurzame vooruitgang die ze via haar investeringen boekt. Wij tilden het rapport van 2021 naar een hoger niveau.

Onze klant

VP Capital

Onze uitdaging

Het progress report herwerken tot een toegankelijk rapport met een heldere structuur en duidelijke boodschappen

Investeringsfamilie

VP Capital is het family office van de familie van Puijenbroek, een investeringsfamilie met aandacht voor traditie en met de drive om een positieve impact te maken. Ze zetten hun kapitaal en netwerk in voor duurzame vooruitgang. Elk jaar rapporteert VP Capital over zijn duurzame resultaten. Dat doen ze aan de hand van 14 KPI’s (key performance indicators) en een ESG- en impactscreening van alle fondsinvesteringen. Zo’n grondig rapportering is best uitzonderlijk voor een family office.

 

Toegankelijk rapport

Om het Progress Report 2021 naar een hoger niveau te tillen, schakelde VP Capital Pantarein in. Onze sustainability strategists screenden de aangeleverde content en deden voorstellen om de structuur te verbeteren. Daarna herwerkten we de teksten tot een vlot leesbaar en toegankelijk rapport.

 

Nieuw in de rapportage over 2021 is de verdieping van de ESG- en impactscreening van het vastgoed en de donaties van VP Capital, maar ook de bijdrage aan zogenaamde underserved communities (bijvoorbeeld bevolkingsgroepen die geen toegang hebben tot medische zorg). Het rapport legt ook voor het eerst de link met toekomstige Europese wetgeving (onder meer de Europese Taxonomie en de SFDR) en klimaatrisico’s.

Partnership Susanova

Sinds 2021 is VP Capital officieel partner van Susanova, ons mediaplatform voor de groene economie. Op basis van interviews schrijven onze contentexperts artikels over de duurzame visie en strategie van het investeringsbedrijf. Daarmee willen we gelijkaardige ondernemingen inspireren. Via de verschillende kanalen van Susanova bereikt VP Capital een divers publiek van beslissingnemers.