Op Kennismakers.be, het contentplatform van het FWO, brengen we verhalen van, door en over wetenschappers.
Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO)
Vlaams wetenschappelijk toponderzoek, ondersteund met FWO-middelen, in de kijker zetten
Het digitale magazine Kennismakers uitbouwen tot een volwaardig platform voor wetenschapscommunicatie
Het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek is een belangrijke schakel in het wetenschappelijk onderzoek en wetenschapsbeleid in Vlaanderen. Hun publiek bestaat zowel uit B2B-stakeholders – denk maar aan kennisinstellingen, overheden en bedrijven – als een B2C-segment: de Vlaamse burger die geïnteresseerd is in wetenschap(sbeleid). Dat publiek verwacht van het FWO dat het de noodzaak en relevantie van zijn onderzoek aantoont en zijn meerwaarde voor de maatschappij duidelijk maakt.
Het FWO heeft een lange traditie waarbij het toponderzoekers in Vlaanderen ondersteunt. Dat toponderzoek is de bron voor vele fantastische verhalen voor professionals, wetenschappers, onderzoekers en burgers. Een deel daarvan vond zijn weg al naar het publiek via het digitale magazine Kennismakers. Wij lieten Kennismakers uitgroeien tot een volwaardig digitaal contentplatform: de perfecte contentmarketingtool om de FWO-communicatie naar een hoger niveau te tillen, verder te digitaliseren en tegelijk ook structureel te maken om zo meer impact te bereiken.
Kennismakers.be brengt verhalen van, door en over wetenschappers. En dat in de vorm van artikels, interviews, filmpjes en podcasts, die we in terugkerende formats goten. Zoals Geflitst!, waar we onderzoekers in hun natuurlijke habitat volgen. In het Wetenschapssprookje laten we toponderzoekers dan weer hun inzichten vertalen naar de moeder van alle vertelstijlen: het sprookje. Op gezette tijden lanceren we nieuwe thema’s die een brede groep aanspreken. Daarbij spelen we ook slim in op de actualiteit. Passeerden al de revue: de klimaatcrisis, sport en beweging en een gezonde werkomgeving. Dankzij de hedendaagse look en feel en het ‘mobile first’-ontwerp komen bezoekers hier helemaal aan hun trekken.
Om awareness te creëren en bezoekers naar het platform te trekken, werkten we een uitgebreide campagnestrategie uit. Sociale-mediakanalen zijn daarvoor de tool bij uitstek. Eerst brachten we het platform bij een zo groot mogelijk publiek onder de aandacht. Vervolgens proberen we het geïnteresseerde publiek verder aan het platform te binden. Dat doen we met storytelling content, interactieve posts en leuke multimediale concepten. Door nauwkeurig op te volgen wie in de eerste fase interesse toonde, kunnen we het doelpubliek gerichter benaderen.
Via Google Analytics en de statistieken van de sociale-mediakanalen monitoren we hoeveel bezoekers de website trekt, welke posts succesvol waren en welke minder, enzovoort. Op basis van die data optimaliseren we de advertentiestrategie.
- Jonas Kiesekoms, Head of Communication bij PantareinMet interviews, artikels, video’s en podcasts van, door en over wetenschappers plakken we een gezicht op het onderzoek dat het FWO financiert en maken we het tastbaar.
Ontdek onze opleidingen over de nieuwe Europese wetgeving
CSRD, ESRS, EU Taxonomy, CSDDD: ook overweldigd door de nieuwe Europese wetgeving rond rapportering? Pantarein helpt je graag op weg. Neem contact via mail@pantarein.be om ons aanbod van in-house opleidingen, infosessies en workshops te ontvangen!
Pantarein Publishing
Martelarenlaan 9
3150 Haacht