ons werk

Overheidsbedrijf zet stap naar digital first

Als strategische en operationele contentpartner helpen we de OVAM doeltreffend te communiceren over de transitie naar een koolstofneutrale economie.

Onze klant

Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM)

Onze uitdaging

De OVAM begeleiden in de transitie van haar periodieke publicaties naar digitale marketingproducten

Onze oplossing

Een multimediale en functionele digitale contentmix

Consistente communicatie

Vlaanderen staat voor belangrijke milieu-uitdagingen: onze bodems opnieuw gezond maken, onze grondstoffen hergebruiken en materialen recycleren, en zoveel mogelijk kringlopen sluiten. In die transitie naar een circulaire, koolstof­neutrale economie speelt de OVAM een hoofdrol. De organisatie wil in Vlaanderen de toon zetten en een voorbeeld zijn voor andere Europese landen.

 

Dat consistente communicatie onmisbaar is om de transitie te versnellen en stakeholders te beïnvloeden, heeft de OVAM goed begrepen. Zij kozen ons als strategische en operationele content­partner. We ontwikkelden een gelaagd communicatieconcept waarin diverse communicatieproducten elk hun eigen rol spelen:

  • De maandelijkse newsletter focust op nieuws en aankondigingen.
  • Het relatiemagazine geeft duiding bij de strategie en activiteiten.
  • Het online jaarverslag biedt een heldere inkijk in de prestaties van de OVAM.

We begeleiden de OVAM om haar corporate communicatie stelselmatig te digitaliseren, met een centraal content­platform als uitvalsbasis. Vanuit de contentraad adviseren we de OVAM over haar contentplan en het functioneel inzetten van de ontwikkelde content over haar diverse corporate kanalen.

Relatiemagazine

Met het relatiemagazine OVAM.link blijft het overheidsbedrijf ook in digitale tijden haar b2b-stakeholders inspireren: kmo’s, multinationals, lokale besturen, ngo’s, politici, middenveld, media en opiniemakers. Als aanvulling op de maandelijkse informatieve newsletter biedt het magazine duiding, analyses en achtergrond bij de initiatieven van de OVAM en haar partners.

Een activiteitenoverzicht: toch wel!

Heeft een jaarverslag nog nut? Wij geloven alvast van wel. Het is namelijk een ideale tool om je stakeholders duidelijk te maken waar het bij je organisatie om draait. Van het jaaroverzicht van de OVAM maken we jaar na jaar een heldere webpagina die bezoekers op een transparante manier informeert over de activiteiten, feiten en resultaten van de organisatie.