ons werk

Awareness­campagne voor een veilig gebruik van biociden

Om een veilig en correct gebruik van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen te promoten, werkten we een multimediale campagne uit: van sectorgerichte folders tot een gebruiksvriendelijke website.

Onze klant

FOD Volksgezondheid

Onze uitdaging

Sensibiliseren en informeren over het correcte gebruik van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen

Onze oplossing

Een multimediale campagne op maat van specifieke sectoren

Multimediale informatiecampagne

Heel wat mensen komen via hun beroep in aanraking met bestrijdingsmiddelen of biociden met een hoog risico voor de gezondheid. Om een veilig en correct gebruik te promoten bij verkopers, werkgevers en gebruikers, riep de FOD Volksgezondheid onze hulp in. We ontwikkelden een informatief concept, schreven de kernboodschappen uit en zetten een multimediale informatiecampagne op.

Complexe info begrijpelijk maken

In iedere sector die biociden gebruikt (schoonmaak, horeca, bouw …) is de informatiebehoefte weer anders. De focus lag telkens op het toegankelijk en begrijpelijk maken van complexe technische info en het aanreiken van praktische tips aan mensen met een diverse achtergrond.

 

We stelden een mix van communicatietools en -kanalen voor: een algemene infobrochure, sectorgerichte folders en steekkaarten, advertenties en artikels in vakbladen. Op de nieuwe gebruiksvriendelijke website kunnen verkopers en gebruikers binnenkort alle nodige info over biociden terugvinden, zich online registreren en producten opzoeken in een interactieve module.

Storytelling voor gevorderden

De communicatieproducten die het resultaat zijn van de opdracht vallen op door hun eenvoud. Achter de totstand­koming ervan ging een uitgebreide strategische oefening schuil. Om de specificiteit van elke sector te doorgronden, zowel qua inhoud als qua communicatiebehoeftes, namen we diepte-interviews af bij diverse sector­organisaties. De klant en de stakeholders apprecieerden die stevige inhoudelijke aanpak. Binnen de stuurgroep met betrokken instanties leidden we de contentprocessen en validatierondes in goede banen.

De Pantareiners zijn doorzetters die meedenken over onze campagnes en actief mee op zoek gaan naar oplossingen. Ze slagen er wonderwel in om de vaak complexe inhoud te herwerken tot toegankelijke informatie, zonder de complexiteit en de nuances van de boodschap kwijt te spelen

— Jona De Leye, communicatieverantwoordelijke bij de FOD Volksgezondheid