ons werk

Influencer marketing in duurzaamheids­campagne

Samen met coöperatie Cera en vier social influencers creëren we awareness rond bewust waterverbruik met de campagne ‘Waterbrigade’.

Onze klant

Coöperatieve vennootschap Cera

Onze uitdaging

De sensibiliseringscampagne ‘Cera Waterbrigade’ uitrollen op Facebook en Instagram, in de Cera-nieuwsbrief en via hun website

Onze oplossing

We maken de contentplanning op en zorgen voor creatieve en rake posts. We helpen de vier social media influencers bij het maken van social video’s en persoonlijke posts. Elke maand bedenken we een aanstekelijke uitdaging, waarrond we zoveel mogelijk buzz creëren

Resultaten
+ 77%
op een maand tijd ongeveer 77% meer profielbezoeken op Instagram
500
sommige video’s na enkele weken al bijna 500 keer bekeken
Van ‘challenge’ naar engagerende videocontent

Als coöperatie met zo’n 400.000 vennoten investeert Cera in projecten met een positieve impact op de welvaart en het welzijn in ons land. Een van die initiatieven is de campagne Cera Waterbrigade over bewust waterverbruik, waarin een centrale rol voor vier social influencers is weg­gelegd. Via filmpjes op Facebook en Instagram – waarin zij telkens een challenge aangaan – overtuigen ze elk een eigen doelpubliek om slim met water om te springen.

 

Voor de creatieve, inhoudelijke en praktische uitvoering van de campagne doet Cera een beroep op Pantarein. Wij gingen hiervoor aan de slag met het creatieve communicatieconcept dat Cera eerder liet uitwerken. Wij bedenken de uitdagingen die de influencers in hun filmpjes aangaan, en posten daarna op sociale media. Komen er reacties op, dan zorgen we voor een gepaste respons. Ons doel: zoveel mogelijk betrokkenheid en buzz genereren.

Raad en daad

Het bereik van de posts volgen we nauwgezet op via de analysetools van Facebook en Instagram. Zo weten we welke content aanslaat en kunnen we bij volgende challenges gerichter te werk gaan. En aangezien de vier ‘Water­brigadiers’ uit de campagne relatief nieuw zijn in het vak, staan we hen bij met raad en daad. Bij hun introductiefilmpjes hielden we de regie bijvoorbeeld strak in handen.

 

Naast de catchy filmpjes steunt de ‘Cera Waterbrigade’-campagne ook op meer diepgravende content, zoals interviews met waterexperts. De uitleg die zij geven zetten we om naar hapklare tips and tricks voor Cera-vennoten die op een slimme manier water willen sparen en vergaren. Gezien onze jarenlange ervaring met duurzaamheidscommunicatie is dat een kolfje naar onze hand!