ons werk

Contentplatform over de circulaire economie

Deze klant vroeg ons een jaarverslag te maken. Wij creëerden een volwaardig contentplatform met als centrale verhaallijn ‘sterke partnerschappen’.

Onze klant

Recupel, dat in België de inzameling van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen organiseert

Onze uitdaging

Van het jaarverslag een communicatietool met impact maken

Onze oplossing

Een digitaal contentplatform dat Recupel en het thema van circulaire economie op de kaart zet en een contentplan om de distributie kracht bij te zetten

Resultaat

Verschillende Vlaamse kranten pikten de lancering van het eerste digitale jaarverslag op. Ook bij de partners en stakeholders van Recupel kreeg het jaarverslag heel wat bijval. Volgens velen is de nieuwe aanpak een stap vooruit voor de reputatie en de beeldvorming van de organisatie.

Van losse cijfers en feiten naar een consistent verhaal

In haar eerdere jaarverslagen vertrok Recupel van de cijfers en feiten, die ze verzamelde en vervolgens bundelde in een publicatie. Voor de verslagen van 2020 en 2021 pakten wij het omgekeerd aan: aan de hand van interviews legden we de purpose van Recupel bloot en stelden we het verhaal van Recupel als aanjager van urban mining en de circulaire economie  scherp. Die storyline gebruikten we om de inzamelcijfers, realisaties en acties van Recupel te kaderen. Het resultaat: een jaarverslag met een boodschap, dat het volwaardige verhaal van de organisatie uitdraagt.

Consistente contentaanpak

Dat het jaarverslag digitaal moest worden, was voor de klant een uitgemaakte zaak. Wij stelden een helder gestructureerd en dynamisch contentplatform voor, dat de bezoeker niet alleen inkijk geeft in feiten en cijfers, maar ook meeneemt in het verhaal achter de organisatie. Interviews, animatie, video’s en sprekende visuals maken het platform tot een belevenis. Het resultaat is een communicatie-instrument dat Recupel toont als een eigentijdse, purposegerichte organisatie die haar stakeholders ernstig neemt.

 

Een jaarverslag opmaken vergt een hele investering. Daarom ontwikkelen wij voor onze klanten content­platformen die veel meer zijn dan een momentum: ze vormen het vertrekpunt voor een consistente contentstrategie van maanden.

Snackable content

Bij de lancering van het jaarverslag lag de focus op het informeren van de professionele stakeholders, zoals ketenpartners, sectororganisaties en bedrijven. Maar bepaalde content uit het jaarverslag kan ook gerecupereerd worden als ‘snackable’ content voor een breder publiek: een efficiënte manier voor Recupel om haar missie beter bekend te maken bij de consument.

Stakeholderevent

Ter gelegenheid van 20 jaar Recupel maakten we een krantje dat geslaagde circulaire projecten in Vlaanderen, Brussel en Wallonië in de spotlight zet. Ecodesign, hergebruik, innovatieve software en nieuwe businessmodellen: het passeert allemaal de revue. De hele krant – concept, design, selectie van de inhoud en redactie – kwam uit onze koker. Het krantje werd verdeeld op het stakeholderevent dat Recupel organiseerde om zijn 20-jarig bestaan te vieren.