ons werk

Content over sustainable leadership voor Belgisch duurzaamheids­netwerk

De leden van duurzaamheidsnetwerk The Shift waren vragende partij voor kwaliteitsvolle content over duurzaam leiderschap. Een kolfje naar onze hand.

Onze klant

The Shift

Onze uitdaging

De communicatie van The Shift naar een hoger niveau tillen met verdiepende content

Onze oplossing

Een reeks thematische longreads over duurzame ontwikkeling voor de maandelijkse nieuwsbrief

Handvaten voor positieve verandering

The Shift werkt via het model Connect. Commit. Change om samen met bedrijven, ngo’s en andere organisaties de duurzame samenleving en economie te verwezenlijken. Om haar leden te informeren over haar activiteiten, stuurt The Shift maandelijks een nieuwsbrief uit, waarop meer dan 4000 mensen zijn ingeschreven.

 

Maar als referentienetwerk wil The Shift de duurzaamheidsprofessionals en beslissing­nemers in hun community nog beter bedienen met kwaliteitsvolle content. Een bevraging wees uit dat het doelpubliek van The Shift daar ook vragende partij voor was.

Duurzaam leiderschap

We ontwikkelden een concept voor een maandelijkse nieuwsbrief. Die linkt naar diverse longreads op de website over sustainable leadership: duurzame financiering en beleggen, klimaatvriendelijk investeren, sociaal ondernemen, Due Diligence, de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en COVID 19, het B Corp-certificaat voor bedrijven … We bespreken de topics met de opdrachtgever, werken een redactioneel concept uit, nemen interviews af en schrijven de longreads uit.

Bij Pantarein denken ze niet alleen strategisch mee over het optimaliseren van onze communicatiekanalen, ze werken ook impactvolle artikels uit. Die vertalen op een toegankelijke en heldere manier de projecten en initiatieven die we samen met onze leden lanceren

— Nathalie Lair, communicatiemanager bij The Shift

Resultaat

  • 1919 member subscribers => gemiddeld 25% opens

  • 2257 non-member subscribers => gemiddeld 23% opens

De leden van The Shift zijn geen groentjes als het aankomt op duurzaamheid. Zij zoeken bij The Shift, naast netwerking en engagement, content met meerwaarde, die concrete handvaten aanreikt voor duurzaam leiderschap. Wij beschikken over de bagage om content te maken die beantwoordt aan het niveau van deze doelgroep

— Inès Aoun, contentcreator bij Pantarein