insights

CIFAL Flanders lanceert gratis online SDG Wegwijzer

#duurzaamheidscommunicatie  •  14/10/2021  •  Inès Aoun

Op het SDG-forum in Brussel, het grootste multi-stakeholdersforum over de Duurzame Ontwikkelings­doelstellingen (SDG’s), lanceerde CIFAL Flanders met de steun van de Vlaamse overheid de eerste SDG Wegwijzer. Met onze hulp stelde CIFAL Flanders een toegankelijke, Nederlandstalige vraag- en antwoord­brochure samen om organisaties op weg te helpen met de SDG’s.

 

De Verenigde Naties stelden in 2015 een plan op om grote problemen zoals de klimaat­crisis, honger en onrecht de wereld uit te helpen. Dit resulteerde in de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling, bestaande uit de 17 Ontwikkelings­doelstellingen (SDG’s) die dienen als moreel kompas naar een betere en duurzamere toekomst.

 

Met nog negen jaar te gaan voor we de deadline van 2030 bereiken, biedt CIFAL Flanders samen met het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid en Verso, en met de hulp van ons content­bedrijf Pantarein Publishing, de SDG Wegwijzer aan.

De drempel verlagen voor bedrijven

De Wegwijzer is een laagdrempelige brochure met 85 vragen en antwoorden die doorverwijzen naar relevante kennis­bronnen in het Vlaamse SDG-landschap: websites, artikels, rapporten ...

 

Minister-president van de Vlaamse Regering, Jan Jambon: “Niet enkel de overheid heeft een rol te vervullen, ook bedrijven, ngo’s, onderwijs­instellingen, burgers… moeten hun schouders zetten onder de duurzame transitie. De samenwerking van al deze partners is van doorslag­gevend belang voor de realisatie van de SDG’s.”

 

De SDG Wegwijzer heeft een zo breed mogelijke reik­wijdte als doel en richt zich op alle soorten organisaties (klein en groot, profit en non-profit). Enkel door allemaal samen te werken zullen we de SDG's lokaal en mondiaal kunnen realiseren. Consulteer de SDG Wegwijzer hier en leer in 85 vragen alles over de SDG’s in Vlaanderen!

 

Wat is CIFAL Flanders?

CIFAL Flanders is een van de expertise- en opleidings­centra van het CIFAL Global Network, een onderdeel van de opleidings­organisatie United Nations Institute for Training and Research (UNITAR). De focus van het netwerk is de Agenda 2030 van de Verenigde Naties voor Duurzame Ontwikkeling.

Gerelateerde artikels

Eerste set van European Sustainability Reporting Standards finaal
Hoe een storm je organisatie wind in de zeilen kan geven
Hoe een storm je organisatie wind in de zeilen kan geven
#nieuws en trends  •  08/01/2021
Nieuw talent bij Pantarein
Nieuw talent bij Pantarein
#wij zijn Pantarein  •  26/10/2020