25 mei 2023
ESRS 1 en 2: de algemene rapporteringsstandaarden die iedereen moet kennen
De ESRS vormen een handleiding bij de nieuwe rapporteringsverplichting. Zoom mee in op de twee transversale standaarden: ESRS 1 en 2.
27 apr 2023
Uitgelegd: de nieuwe CSRD-richtlijn
Europa lanceert de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en verandert zo de duurzaamheids­verslaggeving zoals we ze kennen ingrijpend.
01 mrt 2023
Zorg voor de biodiversiteit wordt ook voor bedrijven cruciaal
CSRD-plichtige bedrijven moeten binnenkort rapporteren over hun impacts, risico’s en opportuniteiten gelinkt aan biodiversiteit en ecosystemen, als biodiversiteit voor hen relevant is.
07 feb 2023
Uitgelegd: de EU-taxonomie
Wat is een duurzame economische activiteit en wat niet? De EU-taxonomie brengt helderheid.
25 nov 2022
Eerste set van European Sustainability Reporting Standards finaal
Er is een nieuwe stap gezet in het wetgevend kader rond rapportering: de European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Die standaarden dienen als houvast bij het toepassen van de CSRD.
24 nov 2022
De key takeaways uit ons inspiratie-event
Hoe bereid je je voor op de nieuwe regelgeving omtrent duurzaamheidsrapportering? Start met je strategie, voer vervolgens je actieplannen uit en giet het geheel in een duurzaamheidsverslag.
29 sep 2022
Duurzame impact: hoe je collega's mee in het bad nemen?
Hoe engageer je heel je bedrijf om te verduurzamen? Hoe zorg je dat iedereen zijn rol opneemt om je strategie te doen slagen? Vier tips om je team te mobiliseren rond duurzaamheid en rapportering.
16 aug 2022
Wat betekent dubbele materialiteit voor jouw bedrijf?
Een dubbele materialiteitsanalyse vormt het fundament van je duurzaamheidsbeleid en -rapportering. Ontdek wat dubbele materialiteit precies is en hoe je ermee aan de slag gaat.

Onze inzichten over duurzaamheidscommunicatie rechtstreeks ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!