25 mei 2023
Wat moet je weten over de Green Claims Directive?
De Green Claims Directive moet een einde maken aan misleidende milieuclaims en -labels voor consumentenproducten. Wat houdt deze richtlijn in voor je bedrijf en hoe bereid je je erop voor?
25 mei 2023
ESRS 1 en 2: de algemene rapporteringsstandaarden die iedereen moet kennen
De ESRS vormen een handleiding bij de nieuwe rapporteringsverplichting. Zoom mee in op de twee transversale standaarden: ESRS 1 en 2.
01 mrt 2023
Zorg voor de biodiversiteit wordt ook voor bedrijven cruciaal
CSRD-plichtige bedrijven moeten binnenkort rapporteren over hun impacts, risico’s en opportuniteiten gelinkt aan biodiversiteit en ecosystemen, als biodiversiteit voor hen relevant is.
07 feb 2023
Uitgelegd: de EU-taxonomie
Wat is een duurzame economische activiteit en wat niet? De EU-taxonomie brengt helderheid.
12 jan 2023
3 trends in duurzaamheidsrapportage
Het Instituut voor Bedrijfsrevisoren spot drie belangrijke trends in duurzaamheidsverslaggeving. De conclusies van hun rapport zijn volledig in lijn met de nieuwe Europese wetgeving rond rapportering.
24 nov 2022
De key takeaways uit ons inspiratie-event
Hoe bereid je je voor op de nieuwe regelgeving omtrent duurzaamheidsrapportering? Start met je strategie, voer vervolgens je actieplannen uit en giet het geheel in een duurzaamheidsverslag.
16 aug 2022
Wat betekent dubbele materialiteit voor jouw bedrijf?
Een dubbele materialiteitsanalyse vormt het fundament van je duurzaamheidsbeleid en -rapportering. Ontdek wat dubbele materialiteit precies is en hoe je ermee aan de slag gaat.
29 jun 2022
In 5 stappen klaar voor de CSRD
Start vandaag al met de voorbereidingen op de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). Ons stappenplan helpt je op weg!

Onze inzichten over duurzaamheidscommunicatie rechtstreeks ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!