24 jan 2023
Due diligence: zorg voor mens en milieu in de toeleveringsketens
De Europese Unie werkt aan wetgeving die bedrijven verplicht om zorg te dragen voor mensenrechten en de planeet doorheen hun hele toeleveringsketen. Hoe ga je daar als onderneming mee aan de slag?
12 jan 2023
3 trends in duurzaamheidsrapportage
Het Instituut voor Bedrijfsrevisoren spot drie belangrijke trends in duurzaamheidsverslaggeving. De conclusies van hun rapport zijn volledig in lijn met de nieuwe Europese wetgeving rond rapportering.
30 nov 2022
And the Award for Best Sustainability Report goes to …
Oxfam Fair Trade en Vandemoortele, twee van onze klanten! Een mooie erkenning voor hun inspanningen in duurzaamheid en rapportering.
25 nov 2022
Eerste set van European Sustainability Reporting Standards finaal
Er is een nieuwe stap gezet in het wetgevend kader rond rapportering: de European Sustainability Reporting Standards (ESRS). Die standaarden dienen als houvast bij het toepassen van de CSRD.
24 nov 2022
De key takeaways uit ons inspiratie-event
Hoe bereid je je voor op de nieuwe regelgeving omtrent duurzaamheidsrapportering? Start met je strategie, voer vervolgens je actieplannen uit en giet het geheel in een duurzaamheidsverslag.
21 nov 2022
COP27: wel schadefonds, geen inperking fossiele brandstoffen
Na de slotverklaring van de VN-klimaattop heerst er een algemeen gevoel van teleurstelling. Er komt geen verdere inperking van de uitstoot van fossiele brandstoffen, wel een fonds voor verlies en schade.
26 okt 2022
5 noodzakelijke skills voor sustainability managers
De job van de sustainability manager is vandaag complexer dan ooit: van een ESG-roadmap uitstippelen, teams opleiden tot communiceren over de resultaten van je organisatie.
29 sep 2022
Duurzame impact: hoe je collega's mee in het bad nemen?
Hoe engageer je heel je bedrijf om te verduurzamen? Hoe zorg je dat iedereen zijn rol opneemt om je strategie te doen slagen? Vier tips om je team te mobiliseren rond duurzaamheid en rapportering.

Onze inzichten over duurzaamheidscommunicatie rechtstreeks ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!